A juhászbojtár felfedezettje újfent könyökölt, és ezúttal ki is állították. Hogy mérlegeli ezt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága?

 

Nem tudom, hogy melyik testrész lehet Dragóner Attila kedvence, de abban szinte biztos vagyok, hogy nem a könyök (könyék?!) az. A Fradi rutinos válogatott védője még október végén – valóban szándékosan – csúnyán odatolta a könyökét a DVTK elleni meccsen Balajti Ádámnak, aki felszakadt homlokkal/szemöldökkel terült el az Üllői úti gyepen. Dragóner ezért akkor Sulyok sípmestertől nem kapott semmilyen figyelmeztetést – még sárgát sem –, a Fegyelmi Bizottság utólag tiltotta el három meccsre.

Az eltiltását letöltve éppen a ZTE elleni bajnokin tért vissza, ahol viszont Szabó Zsolt sporttárs gondolkodás nélkül kiállította egy szemlátomást szabályos fejes után.

Dragóner maga úgy nyilatkozott, hogy csak abban tud bízni, hogy a mindenható FB nem tekinti őt valóban visszaesőnek, és ha valóban így történik, akkor tényleg nincs tartanivalója az akár 4-5 meccses eltiltástól sem. Tegyük hozzá gyorsan, a ZTE elleni eset valóban szabályosabbnak tűnt, mint a DVTK elleni őszi könyöklés – talán nem véletlenül mondta a zöld-fehérek vezetőedzője, Craig Short, hogy Dragóner kiállítása leginkább a vicc kategóriába sorolható – és valljuk be őszintén, ez az a kategóriájú vicc, amelyre a székely fia azt mondja: "Édesapám, ez azért viccnek durva lenne…"

Szeretném gyorsan gyorsan leszögezni, hogy Dragóner Attila – érdemei elismerései mellett – nem tartozik azon labdarúgók közé, akik besorolásra érdemesek a "szívem csücske" kategóriába, ám azt tényszerűen el kell ismerni, hogy a zalaiak ellen piros lappal jutalmazott fejese amúgy a mintapéldány kategóriába sorolandó. Kicsit arra emlékeztet ez az eset, mint amikor annak idején szegény Szlezák Zoli kapott pirosat egy fejesért, amikor a labda egy felugrás során a galád ellen közreműködésével a kezéhez ért a tizenhatoson belül. Az az Újpest-Dunaferr meccs félbeszakadt, hatalmas balhé lett belőle. Ezúttal viszont ennél jóval egyszerűbb esetről van szó, véletlenül ütközött a két játékos.

Kíváncsi vagyok rá, hogy a mindenható Fegyelmi Bizottságnál milyen mértékben esik latba a pályán kapott piros lap, illetve az utólag jegyzőkönyvezett kiállítás.

Nem tudom, hogy ti hogy látjátok, de ebben az esetben Dragóner nem vétett a szabályok ellen - legalábbis szerintem.

És akkor azt még ne is említsük meg, hogy a felkészülés során hasonló helyzetet követően Dragóner orra eltört, és az az eset megtorlatlan maradt. Holott láttunk már felkészülési meccsen összeszedett bajnokira vonatkozó eltiltást...

A bejegyzés trackback címe:

https://estefoci.blog.hu/api/trackback/id/tr131822932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása